האם באמת בודקים לי את הפרופיל ומה כדאי להימנע מלפרסם
בעידן שבו חיינו מתועדים ומשותפים ברשתות החברתיות כמעט בזמן אמת, הגבול בין הפרטי לציבורי הפך למטושטש מתמיד. אנו משתפים חוויות, דעות, תמונות ותוכניות לעתיד בפלטפורמות כמו פייסבוק, אינסטגרם, לינקדאין ואפילו טיקטוק.
אך האם אי פעם עצרתם לחשוב כיצד כל המידע הזה, הזמין לכל דורש, יכול להשפיע על תהליכים רשמיים ובירוקרטיים בחייכם? אחת הזירות שבהן השפעה זו באה לידי ביטוי באופן מובהק יותר ויותר היא בתהליך הגשת בקשה לוויזה לארצות הברית.
רבים שואלים את עצמם אם מדובר במיתוס אורבני או במציאות – האם פקידי ההגירה והקונסולים באמת יושבים ועוברים על הפרופילים שלכם? התשובה הקצרה והחד-משמעית היא כן. במאמר זה נצלול לעומק הנושא, נסביר מדוע זה קורה, מה בדיוק הם מחפשים וחשוב מכל – מהם הדברים שעליכם להימנע מלפרסם כדי לא לסכן את סיכוייכם לקבל את הוויזה המיוחלת.
כן, זה רשמי: הרשויות האמריקאיות בודקות את הרשתות החברתיות שלכם
אם בעבר בדיקת פרופילים חברתיים הייתה נוהג ששמור למקרים חריגים או חשודים, הרי שהמדיניות השתנתה באופן רשמי. החל משנת 2019, מחלקת המדינה של ארה"ב הפכה את הנוהל הזה לדרישה גורפת כמעט מכל מבקשי הוויזה ברחבי העולם, כולל ישראלים.
בעת מילוי טופס הבקשה המקוון (DS-160), אתם נדרשים כעת למסור את "שמות המשתמש" (handles) שלכם במגוון רחב של רשתות חברתיות שבהן הייתם פעילים בחמש השנים האחרונות.
הרשימה כוללת את הפלטפורמות הפופולריות ביותר ואי-דיווח או דיווח כוזב עלולים להיחשב כהסתרת מידע ולפגוע אנושות בבקשתכם. המטרה המוצהרת של הרשויות האמריקאיות היא ביטחונית – לאתר איומים פוטנציאליים ולסנן מועמדים בעלי קשרים לארגוני טרור או גורמים עוינים. עם זאת, בפועל, הבדיקה משמשת גם ככלי חשוב לאימות פרטים ולאומדן אמינותכם כמבקשי ויזה.
מעבר לביטחון: מה באמת מחפשים הקונסולים בפרופיל שלכם?
בעוד שהסינון הביטחוני הוא הסיבה הרשמית, עבור רוב המועמדים הישראלים, הבדיקה מתמקדת בנקודות אחרות, ארציות הרבה יותר. הקונסול שמראיין אתכם בשגרירות מנסה להרכיב פאזל: האם הסיפור שאתם מציגים בטפסים ובראיון תואם את המציאות? הפרופילים החברתיים שלכם מספקים להם הצצה בלתי אמצעית לעולמכם, לתחומי העניין שלכם, לקשרים החברתיים והמקצועיים שלכם ובעיקר – לכוונות האמיתיות שלכם בנוגע לנסיעה לארה"ב.
הדבר המרכזי שהם מחפשים הוא עקביות. אם הצהרתם בטופס שאתם עובדים במקום עבודה מסודר, אך פרופיל הלינקדאין שלכם לא מעודכן או מציג סיפור אחר, זהו דגל אדום. אם אתם מבקשים ויזת תייר לשבועיים, אך במקביל פרסמתם פוסט בקבוצת פייסבוק של "ישראלים בניו יורק" שבו אתם שואלים על אפשרויות עבודה או על השכרת דירה לטווח ארוך, אתם למעשה מספקים לקונסול הוכחה לכך שייתכן ויש לכם "כוונת הגירה". המושג "כוונת הגירה" הוא הסיבה המרכזית לדחיית בקשות לוויזת תייר (B1/B2), והרשתות החברתיות הפכו למכרה זהב עבור קונסולים המחפשים לאשש או להפריך חשד כזה. כל פוסט, תמונה או אפילו בדיחה על "להישאר באמריקה" עלולים להתפרש כפשוטם ולפעול לרעתכם.
זהירות היא שם המשחק: ממה כדאי לכם להימנע ברשתות החברתיות?
לאור האמור לעיל, חשוב שתנהגו בחוכמה ובאחריות בכל הנוגע לנראות הדיגיטלית שלכם, במיוחד בתקופה שלפני הגשת הבקשה. אין צורך למחוק את הפרופילים, אך בהחלט מומלץ לעבור עליהם ולנקות כל תוכן שעלול להיות בעייתי.
הימנעו באופן גורף מכל פוסט, שיתוף או תגובה הקשורים לחיפוש עבודה בארה"ב, תוכניות רילוקיישן, או בדיחות על עבודה "בשחור" והישארות במדינה מעבר למותר. זכרו שלבירוקרטיה האמריקאית אין חוש הומור.
בנוסף, סקרו את הפוסטים הישנים שלכם. האם ישנן תמונות או התבטאויות שיכולות להציג אתכם באור שלילי או לא אחראי? למשל, תמונות המציגות שימוש בסמים (גם אם מדובר בקנאביס, החוקי במדינות מסוימות אך עדיין בלתי חוקי על פי החוק הפדרלי), התבטאויות קיצוניות, שפה אלימה או קשרים עם גורמים מפוקפקים.
ודאו שהמידע הבסיסי בפרופילים שלכם (כמו מקום עבודה, סטטוס משפחתי וכו') תואם את מה שאתם מצהירים בטופס הבקשה. חוסר עקביות הוא מתכון כמעט בטוח לבעיות. ניהול נכון של הנוכחות המקוונת שלכם הוא כיום חלק בלתי נפרד מהכנה לתהליך הוצאת הוויזה.
ניווט בעולם החדש: איך אנחנו יכולים לעזור?
העולם הדיגיטלי הוסיף שכבה חדשה של מורכבות לתהליך הוצאת ויזה, כזו שדורשת יותר מסתם מילוי טפסים נכון. היא דורשת מודעות, הבנה של הכללים הבלתי כתובים והכנה קפדנית. אנחנו ב-Usa Visa Esta Center חיים ונושמים את השינויים האלה. עם ניסיון של למעלה מ-15 שנה וליווי של אלפי ישראלים בדרך לוויזה, אנו מעודכנים באופן שוטף בכל הדרישות והנהלים החדשים של השגרירות.
הליווי שלנו כולל לא רק את מילוי הטפסים בעברית והכנה לריאיון, אלא גם ייעוץ והכוונה לגבי הנראות הדיגיטלית שלכם. אנו יודעים מה הרשויות בודקות, מהם ה"דגלים האדומים" שעלולים להכשיל אתכם וכיצד להציג את הבקשה שלכם בצורה עקבית, אמינה וחזקה. הצוות שלנו יסייע לכם לבחון את התמונה הכוללת, לוודא שאין סתירות בין המסמכים, הראיון והפרופיל המקוון שלכם ולהעניק לכם את הביטחון שאתם מגיעים לתהליך מוכנים מכל הבחינות.
אל תתנו לציוץ ישן או לפוסט שנכתב בהיסח הדעת לסכן את תוכניות הנסיעה שלכם. לפני שאתם מגישים את הבקשה, דברו איתנו. צוות המומחים של Usa Visa Esta Center יעזור לכם לעבור על כל פרטי הבקשה, לוודא שאתם עומדים בסטנדרטים הנדרשים ולהכין אתכם לריאיון בביטחון מלא.
פנו אלינו עוד היום ותנו לנו להבטיח שהדרך שלכם לארצות הברית תהיה חלקה ובטוחה, גם בעידן הדיגיטלי.